A hőkezelt fa tisztítása

A hőkezelt fa fatisztítóval és meleg vízzel is lemosható. Mielőtt használná a fa tisztítót, kefélje le a deszkákat, hogy el tudja távolítani az összes szennyeződést és törmeléket.

Az öblítéshez célszerű a kerti tömlőt használni, annak a permetező fúvókáját gyenge fokozatra beállítva, használat előtt tesztelje egy kis részen. Az erős vízsugár roncsolhatja a burkolatot és egyenetlen megjelenést eredményezhet.

Mikor kell karbantartani a kültéri falburkolatot?

A kültéri falburkolatok tisztítását évente egyszer ajánljuk vagy amikor piszkos vagy mohás lesz.

Ha a táblát olajjal vagy festékkel szeretné bevonni, előtte tisztítsa meg a felületet, és győződjön meg róla, hogy a felület száraz, mielőtt elkezdené.

Mindig kövesse az olaj vagy festék gyártójának utasításait, mert a felhordás módja és a száradás idő eltérő lehet.

Ha szeretnéd karbantartani vagy megváltoztatni a hőkezelt fa falburkolat színét:

  • A hőkezelt fa falburkolatok festhetők UV ellenálló, pigmentált felületkezelőkkel, úgy mint wax, festék vagy ásványi olaj. Ezek segítségével csökkenthető az elszíneződés vagy felfrissíthető annak megjelenése.
  • Ha szeretné visszanyerni a hőkezelt falburkolatának eredeti színét, az első lépés hogy távolítsa el az elszíneződött réteget kefézéssel vagy csiszolással mielőtt elkezdené a port eltávolítani a felületről. Aztán használjon UV ellenálló, pigmentált waxot, festéket vagy ásványi olajat a felületre, amely segít megtartani a színt ameddig csak lehetséges.  A hőkezelt fa eredeti színének megtartása sok munkát igényel – egyszerűen tisztítsa le a felületet és UV álló, pigmentált wax-szal, olajjal vagy festékkel adjon neki egy teljesen új külsőt, amely kevesebb időt és erőfeszítést igényel.
  • Ha azt szeretné hogy a fa beszürküljön miközben minimalizásni szeretné a repedés, fejezze be a faburkolatot színtelen, pigmentmentes olajjal.
  • Ha speciális szín tónust szeretne adni a hőkezelt fának, de meg szeretné tartani a vonzó, áttetsző felületet akkor válasszon UV ellenálló favédő szert, amely a kívánt színre van színezve.
Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *