Blog & Hírek

Piil nyaraló ház

Ismerje meg a különleges Piil nyaraló házat gyönyörű természeti környezetben, amely elegáns és modern stílusban egyesíti a természet közelségét és a kényelmes otthon hangulatát!

Melegség és minimalizmus: a fa időtlen szépségének megragadása

A lakberendezés örök eleme a fa, amelyet most a melegség és a minimalizmus oldaláról közelítve mutatunk be. Fedezze fel a természetes anyagok és az egyszerű elegancia varázsát!

5 ötlet, hogyan használja fel a fát egy irodában

A fa természetes bájával és időtlen szépségével tökéletes anyag ahhoz, hogy a természetet az irodahelyiségekbe csempéssze. Olvassa el bejegyzésünket az ötletekért hogy használja a fát irodájában!

A fa előnyei az iskolaépítésben és tervezésben

Az iskolai oktatási terek tervezésénél és kivitelezésénél a megfelelő anyagok kiválasztása kulcsfontosságú. Ismerje meg a fa előnyeit az iskolatervezés és építés folyamatában!

Hogyan alakítják át a belső tereket a fa falburkolatok?

Ismerjen meg néhány ötletet lécburkolatok és lécfalak egyedi dizájnelemként történő felhasználásához, hogy belterei a legstílusosabbak legyenek!

Miért jobb a hőkezelt vörös tölgy falburkolat?

A hőkezelt vörös tölgy egy olyan fa falburkolattípus, amely a hőkezelésnek köszönhetően tartósabb és ellenállóbb lesz rothadással szemben. Ismerje meg a hőkezelt vörös tölgy falburkolatot, előnyét és felhasználását!

3 ötlet a rövid falburkolólapok felhasználására

A rövidebb hosszúságú fa falburkolólapok számos célra jól hasznosíthatók. Ismerjen meg 3 kreatív és egyedi megoldást a rövid falburkolólapokról, hogy jó célra tudja felhasználni!

Fenntartható beltéri-kültéri életterek tervezése fával

A fenntartható és környezetbarát bel- és kültéri életterek kialakítása ma fontosabb, mint valaha. Ismerje meg a bel- és kültér koncepcióját, a fenntartható tervezés fontosságát és a fa, mint fenntartható anyag élettérben való használatának előnyeit!

A fa látványos felhasználása fürdőszobákban

A fa sokoldalúságáról és esztétikai vonzerőjéről a fürdőszobatervezés során se feledkezzen el! Ismerje meg a Thermory Ignite falburkolatot fürdőszobában!

Thermory dizájn díjak: nyertes projektek

Tekintsen meg néhány nyertes projektet, amelyek Thermory Dizájn díjat nyertek! Kreatív és innovatív módon használták a faanyagot különböző építészeti és design céllal. Nyerjen inspirációt az egyedi fafelhasználásban és tervezésben!

7 lakberendezési trend amire érdemes 2023-ban odafigyelni

Mivel napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a fenntarthatóság és az egészséges életmód, ezért az idei évben több olyan dizájnelem is megjelenik, amelyek hangsúlyozzák a természettel való kapcsolatunkat. Tekintse meg a 2023-ra tervezett hét legfontosabb lakberendezési trendünket!

5 Építészeti trend 2023-ra

Az építészetben is egyre fontosabb szerepet kap a fenntarthatóság, a környezettudatosság. Az egyik erős tendencia az, hogy a fát nemcsak burkolatként, hanem az épületszerkezetekhez is felhasználják. A 2023-as építészeti trendekben tükröződik a tudatosabb életvitel felé fordulás, ismerje meg ezeket!

Bemutatkozik a Thermory Dune – a vad természet érintése

Ismerje meg a Thermory legújabb falburkolatát: a Dune-t, a hőkezelt fenyő falburkolatot, amely rusztikus, mégis modern bájt kölcsönöz bármely belső térnek.

A szauna – mi ez a nagy felhajtás?

Egyedi luxus finn szauna kabin teljes felszerelt, használatra kész és tartalmazza a szauna kályhát, szauna vezérlést! Most AKCIÓS áron vásárolható meg!

A hőkezelt fa tisztítása

A kültéri falburkolatok tisztítását évente egyszer ajánljuk vagy amikor piszkos vagy mohás lesz. Olvassa el, hogyan végezheti el a hőkezelt fa falburkolat tisztítását a legoptimálisabban!

A shou sugi ban modern változata

A shou sugi ban vagy yakisugi egy ősi japán művészet, amelynek során a fát lánggal kezelik, hogy vízállóbbá és rothadásállóbbá tegyék. A Thermory Ignite termékcsaládja a feje tetejére állítja a koncepciót, megismételve a hagyományos előnyöket.

Mi a legmegfelelőbb hőmérséklet a szauna használatakor?

Akár kezdő, akár tapasztalt szauna-rajongó, talán már elgondolkodott azon, hogy mi az optimális hőmérséklet a jó szaunázáshoz. Ahogy látni fogja, arra a kérdésre, hogy milyen forró legyen a szauna, nincs egyszerű válasz…

Hasznos tanácsok a szauna ápolásához és karbantartásához

Minden fafelület, mely a szaunájában megtalálható, rendszeres tisztítást és karbantartást igényel azért, hogy a friss fa külsőt sokáig megőrizhesse. Hogy végezze el mindezt? Ismerje meg bejegyzésünkben!

Tervezze meg szaunáját – végezze el az előkészítést és élvezze az eredményt

A szauna építés izgalmas folyamat, a végeredmény pedig, hosszú éveken át örömteli órákat szerez. Ismerje meg a legfontosabb szempontokat, amiket érdemes szem előtt tartani tervezés és építés során, akár meglévő otthonába építi be, akár egy új épület részeként alakítja ki szaunáját.

A szibériai vörösfenyő alternatívája – a hőkezelt fenyő

A kiváló minőségű faanyagok iránti kereslet továbbra is emelkedő tendenciát mutat. A hosszú távú áremelkedés mellett a szibériai vörösfenyő készletek kimerülése is nyomást gyakorol az alternatívákat kereső vásárlókra, erről szól a mostani bejegyzésünk, érdemes elolvasni.

Tíz fafajta melyeket szaunákhoz használunk

Thermory a faanyagok hőkezelését alkalmazva a tartósság, nedvességállóság és stabilitás fokozása érdekében. Ez a speciális eljárásunk átalakítja ennek a természetes építőanyagnak a megjelenését és az érzetét is, így különleges megjelenést ad a szaunának.

Ötletek és megoldások szauna építéshez

A Thermory egyedülálló prémium-kategóriás szaunafával egyedivé teheti a sajátját. Ennek egyik lehetséges módja a rövidebb, 1500 mm hosszú falpanelek használata. Ismerje meg a kiváló szauna fa alapanyagainkat!

A biofil (vissza a természethez) tervezés megvalósítása köztereken

A biofil tervezés célja olyan épületek és terek létrehozása, amelyek harmonikus, természetesen kellemes élményt nyújtanak használóiknak, támogatva ezzel az embereket körülvevő természeti világ iránti igényt.

Ignite fa falburkolatok – a Thermory család lázadói

Ha különleges beltéri vagy kültéri falburkolatokkal szeretné feldobni otthonát, akkor az Ignite fa falburkolat a legjobb választás, hisz gyönyörű és egyedi stilust kölcsönöz otthonának!

Beszerzés: nem minden fa felel meg a követelményeknek

A Thermorynál a világ minden tájáról szereznek be anyagokat, de kizárólag olyan területekről származó nyersanyagokat, ahol lelkiismeretes erdőgazdálkodást és fenntartható termelést alkalmaznak. Ismerje meg a faanyag beszerzése során felmerülő különleges és szigorú követelményeket!

Engedje szabadjára kreativitását, használja ki a Thermory keverhető és illeszthető profilok játékosságát

A Thermory igazán jól kombinálható és illeszthető profilok választékát kínálja, amelyek segítségével szabadjára engedheti kreativitását és fantáziáját! Hozzon létre egyedi megjelenést, tervezze meg saját összefüggő Thermory falburkolatait!

Mennyire fenntartható anyag a fa?

A klímaváltozással kapcsolatos növekvő aggodalmak miatt a világ teljes közösségének felelőssége, hogy csökkentsük ökológiai lábnyomunkat. Az építőiparban a fenntarthatóság javításának egyik egyszerű módja a fatermékek minél nagyobb mértékű tudatos felhasználása.

Hőkezelt vörös tölgy – exkluzív keményfa eredendő szépséggel és kifinomultsággal

ÚJDONSÁG Magyarországon! Thermory hőkezelt vörös tölgy prémium keményfa, fa terasz és fa falburkolat, melyet vörösesbarna színe tesz vonzóvá azok számára, akik a fa letisztultságát, kifinomultságát, kiváló minőségét és természetes szépségét keresik.

A fa tapintási tulajdonságai

A fa tapintási tulajdonságai szinte végtelenek és számos tanulmányt végeztek a fa előnyeinek feltárására, kezdve attól, hogy érintése hogyan tud paraszimpatikus idegi aktivitást illetve nyugtató hatást kiváltani amellett, hogy javítja a tér akusztikáját és tartósabb, mint a vakolt vagy festett felületek.

HÁZTÚRA: modern vidéki ház Hollandiában

Hihetetlen ennek a modern vidéki háznak az elhelyezkedése. Az erdőben elrejtve egy tisztáson található ahonnan végtelen kilátás nyílik a folyóra és annak ártereire. Az a nyugalom és egyszerűség, amit a ház áraszt, tökéletesen illeszkedik a környezetébe.

A fa, mint építőanyag közelebbről

Az emberek mindig is arra törekedtek, hogy saját szükségleteiknek megfelelően alakítsák ki otthonaikat, az ősemberektől kezdve egészen a modern kori lakásokig, mindenhol megtalálható a különböző méretek és stílusok széles skálája a faanyag felhasználásában. Hasznosságával és sokoldalúságával a fa mindig is sok lehetőséget kínált.

Ismerjen meg négyet a kedvenc hőkezelt faanyagunkból

Ha választani szeretne, milyen fafajtákat használjon egy felújítási vagy építési projekthez, számos szempont befolyásolhatja döntését és hogy segítségére lehessünk a döntésben, összegyűjtöttünk néhány hasznos információt a Thermory-nál elérhető fafajtákról.

19 kreatív kültéri lehetőség és fa teraszburkolat ötlet

A tökéletes fa teraszburkolat egyediséget kölcsönöz, megfelel az Ön igényeinek, így a stílus és az elrendezés, amelyet végül kiválaszt minden esetben egyedülálló. Ha ez még nem lenne elég, néhány további ötletet hozunk amelyekkel a kényelem, a stílus és a praktikum ötvözhető külterületén.

Telepítési rendszerek a Thermory teraszburkolatokhoz

Ha kiválasztotta a tökéletes fa teraszburkolatát, akkor most már csak el kell döntenie, hogyan rögzítheti azokat legjobban a kiválasztott helyen.

A fa pozitív hatása az egészségre és jólétre

A fa egy fenntartható és sokoldalú anyag, mely szinte korlátlan felhasználási lehetőséggel rendelkezik. De vajon jótékony hatással is van a jó közérzetre?

Inspiráló kültéri fa falburkolat ötletek

A technológia fejlődésével karöltve, a fenntartható építészet és a „zöld” tervezés legújabb trendjei az egyik legrégebbi építőanyagot hozták újra reflektorfénybe.

Teraszburkolat mintázat lehetőségek

Az új teraszburkolatok mintázati lehetőségeit nézve, sokkal több opció közül választhatunk, mint az egyszerű függőleges vagy vízszintes elhelyezés. Ebben segít a cikkünk!

Miért olyan népszerű a fa a modern belsőépítészetben?

A fát évszázadok óta használják otthonok és bennük található tárgyak készítésére – a hagyományos fapadlótól a minőségi bútorokig. A fának számos előnyös tulajdonsága van és nem mellesleg sohasem veszít szépségéből.

A megfelelő fa falburkolat kiválasztása

Megtalálni a legjobb megoldást az épületek burkolására, több szempontból is fontos – a megjelenésén és hangulatán túlmenően fontos szerepet játszik az épület biztonságában és hosszú élettartamában is.

Ünnepelje stílusosan a tavaszt egy jól karbantartott teraszon

Engedje meg, hogy segítsünk Önnek! Fa teraszaink karbantartási útmutatójából kiválasztottunk néhány kulcsfontosságú támpontot!

Fa az építészeti trendekben

2022-ben is folytatódik a fenntartható építészet és az építési gyakorlat globális megatrendje. Egyre népszerűbbé a faanyag használata modern építészeti és design projektekben.

Hogy teljesít a hőkezelt fa különböző éghajlati viszonyok között?

Függetlenül attól, hogy hol él, a fa burkolóanyag kiválasztásánál szem előtt kell tartani, hogy változik az anyag az idő múlásával az időjárás hatására.

Kis házak a fenntartható élethez

Az apró házak mozgalma a fenntarthatóbb életmód felé fordul, beleértve a fenntartható anyagok kiválasztását is. Hogy szerezhetsz egy apró fenntartható otthont és milyen anyagokat érdemes kiválasztani?

Hőkezelt fa ötletes felhasználása a belsőépítészetnél

Szenteljünk egy percet, hogy megismerjük kreatív oldalunkat és felfedezzünk néhány feltűnő és meglepő lehetőséget, mellyel feldobhatjuk otthonunkat, vagy akár munkahelyünket.

Készítsen saját kezűleg padot Thermowood (hőkezelt) fa falburkolatból

Hoztunk egy tippet miként lehet felhasználni megmaradt Thermowood fa falburkolatot. Olvassa el segédletünk és készítse el saját hőkezelt padját!

Készítsen virágládát Thermowood (hőkezelt) fa teraszburkolatból

Hoztunk egy tippet miként lehet felhasználni megmaradt Thermowood (hőkezelt) fa teraszburkolatot. Olvassa el segédletünk és készítse el saját Thermowood (hőkezelt) virágládáját!

Piil nyaraló ház

Ismerje meg a különleges Piil nyaraló házat gyönyörű természeti környezetben, amely elegáns és modern stílusban egyesíti a természet közelségét és a kényelmes otthon hangulatát!

A fa előnyei az iskolaépítésben és tervezésben

Az iskolai oktatási terek tervezésénél és kivitelezésénél a megfelelő anyagok kiválasztása kulcsfontosságú. Ismerje meg a fa előnyeit az iskolatervezés és építés folyamatában!

Miért jobb a hőkezelt vörös tölgy falburkolat?

A hőkezelt vörös tölgy egy olyan fa falburkolattípus, amely a hőkezelésnek köszönhetően tartósabb és ellenállóbb lesz rothadással szemben. Ismerje meg a hőkezelt vörös tölgy falburkolatot, előnyét és felhasználását!

3 ötlet a rövid falburkolólapok felhasználására

A rövidebb hosszúságú fa falburkolólapok számos célra jól hasznosíthatók. Ismerjen meg 3 kreatív és egyedi megoldást a rövid falburkolólapokról, hogy jó célra tudja felhasználni!

Fenntartható beltéri-kültéri életterek tervezése fával

A fenntartható és környezetbarát bel- és kültéri életterek kialakítása ma fontosabb, mint valaha. Ismerje meg a bel- és kültér koncepcióját, a fenntartható tervezés fontosságát és a fa, mint fenntartható anyag élettérben való használatának előnyeit!

Thermory dizájn díjak: nyertes projektek

Tekintsen meg néhány nyertes projektet, amelyek Thermory Dizájn díjat nyertek! Kreatív és innovatív módon használták a faanyagot különböző építészeti és design céllal. Nyerjen inspirációt az egyedi fafelhasználásban és tervezésben!

5 Építészeti trend 2023-ra

Az építészetben is egyre fontosabb szerepet kap a fenntarthatóság, a környezettudatosság. Az egyik erős tendencia az, hogy a fát nemcsak burkolatként, hanem az épületszerkezetekhez is felhasználják. A 2023-as építészeti trendekben tükröződik a tudatosabb életvitel felé fordulás, ismerje meg ezeket!

A hőkezelt fa tisztítása

A kültéri falburkolatok tisztítását évente egyszer ajánljuk vagy amikor piszkos vagy mohás lesz. Olvassa el, hogyan végezheti el a hőkezelt fa falburkolat tisztítását a legoptimálisabban!

A szibériai vörösfenyő alternatívája – a hőkezelt fenyő

A kiváló minőségű faanyagok iránti kereslet továbbra is emelkedő tendenciát mutat. A hosszú távú áremelkedés mellett a szibériai vörösfenyő készletek kimerülése is nyomást gyakorol az alternatívákat kereső vásárlókra, erről szól a mostani bejegyzésünk, érdemes elolvasni.

Beszerzés: nem minden fa felel meg a követelményeknek

A Thermorynál a világ minden tájáról szereznek be anyagokat, de kizárólag olyan területekről származó nyersanyagokat, ahol lelkiismeretes erdőgazdálkodást és fenntartható termelést alkalmaznak. Ismerje meg a faanyag beszerzése során felmerülő különleges és szigorú követelményeket!

Engedje szabadjára kreativitását, használja ki a Thermory keverhető és illeszthető profilok játékosságát

A Thermory igazán jól kombinálható és illeszthető profilok választékát kínálja, amelyek segítségével szabadjára engedheti kreativitását és fantáziáját! Hozzon létre egyedi megjelenést, tervezze meg saját összefüggő Thermory falburkolatait!

Mennyire fenntartható anyag a fa?

A klímaváltozással kapcsolatos növekvő aggodalmak miatt a világ teljes közösségének felelőssége, hogy csökkentsük ökológiai lábnyomunkat. Az építőiparban a fenntarthatóság javításának egyik egyszerű módja a fatermékek minél nagyobb mértékű tudatos felhasználása.

Hőkezelt vörös tölgy – exkluzív keményfa eredendő szépséggel és kifinomultsággal

ÚJDONSÁG Magyarországon! Thermory hőkezelt vörös tölgy prémium keményfa, fa terasz és fa falburkolat, melyet vörösesbarna színe tesz vonzóvá azok számára, akik a fa letisztultságát, kifinomultságát, kiváló minőségét és természetes szépségét keresik.

A fa tapintási tulajdonságai

A fa tapintási tulajdonságai szinte végtelenek és számos tanulmányt végeztek a fa előnyeinek feltárására, kezdve attól, hogy érintése hogyan tud paraszimpatikus idegi aktivitást illetve nyugtató hatást kiváltani amellett, hogy javítja a tér akusztikáját és tartósabb, mint a vakolt vagy festett felületek.

HÁZTÚRA: modern vidéki ház Hollandiában

Hihetetlen ennek a modern vidéki háznak az elhelyezkedése. Az erdőben elrejtve egy tisztáson található ahonnan végtelen kilátás nyílik a folyóra és annak ártereire. Az a nyugalom és egyszerűség, amit a ház áraszt, tökéletesen illeszkedik a környezetébe.

A fa, mint építőanyag közelebbről

Az emberek mindig is arra törekedtek, hogy saját szükségleteiknek megfelelően alakítsák ki otthonaikat, az ősemberektől kezdve egészen a modern kori lakásokig, mindenhol megtalálható a különböző méretek és stílusok széles skálája a faanyag felhasználásában. Hasznosságával és sokoldalúságával a fa mindig is sok lehetőséget kínált.

Ismerjen meg négyet a kedvenc hőkezelt faanyagunkból

Ha választani szeretne, milyen fafajtákat használjon egy felújítási vagy építési projekthez, számos szempont befolyásolhatja döntését és hogy segítségére lehessünk a döntésben, összegyűjtöttünk néhány hasznos információt a Thermory-nál elérhető fafajtákról.

19 kreatív kültéri lehetőség és fa teraszburkolat ötlet

A tökéletes fa teraszburkolat egyediséget kölcsönöz, megfelel az Ön igényeinek, így a stílus és az elrendezés, amelyet végül kiválaszt minden esetben egyedülálló. Ha ez még nem lenne elég, néhány további ötletet hozunk amelyekkel a kényelem, a stílus és a praktikum ötvözhető külterületén.

Telepítési rendszerek a Thermory teraszburkolatokhoz

Ha kiválasztotta a tökéletes fa teraszburkolatát, akkor most már csak el kell döntenie, hogyan rögzítheti azokat legjobban a kiválasztott helyen.

A fa pozitív hatása az egészségre és jólétre

A fa egy fenntartható és sokoldalú anyag, mely szinte korlátlan felhasználási lehetőséggel rendelkezik. De vajon jótékony hatással is van a jó közérzetre?

Inspiráló kültéri fa falburkolat ötletek

A technológia fejlődésével karöltve, a fenntartható építészet és a „zöld” tervezés legújabb trendjei az egyik legrégebbi építőanyagot hozták újra reflektorfénybe.

Teraszburkolat mintázat lehetőségek

Az új teraszburkolatok mintázati lehetőségeit nézve, sokkal több opció közül választhatunk, mint az egyszerű függőleges vagy vízszintes elhelyezés. Ebben segít a cikkünk!

A megfelelő fa falburkolat kiválasztása

Megtalálni a legjobb megoldást az épületek burkolására, több szempontból is fontos – a megjelenésén és hangulatán túlmenően fontos szerepet játszik az épület biztonságában és hosszú élettartamában is.

Ünnepelje stílusosan a tavaszt egy jól karbantartott teraszon

Engedje meg, hogy segítsünk Önnek! Fa teraszaink karbantartási útmutatójából kiválasztottunk néhány kulcsfontosságú támpontot!

Fa az építészeti trendekben

2022-ben is folytatódik a fenntartható építészet és az építési gyakorlat globális megatrendje. Egyre népszerűbbé a faanyag használata modern építészeti és design projektekben.

Hogy teljesít a hőkezelt fa különböző éghajlati viszonyok között?

Függetlenül attól, hogy hol él, a fa burkolóanyag kiválasztásánál szem előtt kell tartani, hogy változik az anyag az idő múlásával az időjárás hatására.

Kis házak a fenntartható élethez

Az apró házak mozgalma a fenntarthatóbb életmód felé fordul, beleértve a fenntartható anyagok kiválasztását is. Hogy szerezhetsz egy apró fenntartható otthont és milyen anyagokat érdemes kiválasztani?

Készítsen virágládát Thermowood (hőkezelt) fa teraszburkolatból

Hoztunk egy tippet miként lehet felhasználni megmaradt Thermowood (hőkezelt) fa teraszburkolatot. Olvassa el segédletünk és készítse el saját Thermowood (hőkezelt) virágládáját!

Melegség és minimalizmus: a fa időtlen szépségének megragadása

A lakberendezés örök eleme a fa, amelyet most a melegség és a minimalizmus oldaláról közelítve mutatunk be. Fedezze fel a természetes anyagok és az egyszerű elegancia varázsát!

5 ötlet, hogyan használja fel a fát egy irodában

A fa természetes bájával és időtlen szépségével tökéletes anyag ahhoz, hogy a természetet az irodahelyiségekbe csempéssze. Olvassa el bejegyzésünket az ötletekért hogy használja a fát irodájában!

Hogyan alakítják át a belső tereket a fa falburkolatok?

Ismerjen meg néhány ötletet lécburkolatok és lécfalak egyedi dizájnelemként történő felhasználásához, hogy belterei a legstílusosabbak legyenek!

Fenntartható beltéri-kültéri életterek tervezése fával

A fenntartható és környezetbarát bel- és kültéri életterek kialakítása ma fontosabb, mint valaha. Ismerje meg a bel- és kültér koncepcióját, a fenntartható tervezés fontosságát és a fa, mint fenntartható anyag élettérben való használatának előnyeit!

A fa látványos felhasználása fürdőszobákban

A fa sokoldalúságáról és esztétikai vonzerőjéről a fürdőszobatervezés során se feledkezzen el! Ismerje meg a Thermory Ignite falburkolatot fürdőszobában!

7 lakberendezési trend amire érdemes 2023-ban odafigyelni

Mivel napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a fenntarthatóság és az egészséges életmód, ezért az idei évben több olyan dizájnelem is megjelenik, amelyek hangsúlyozzák a természettel való kapcsolatunkat. Tekintse meg a 2023-ra tervezett hét legfontosabb lakberendezési trendünket!

Bemutatkozik a Thermory Dune – a vad természet érintése

Ismerje meg a Thermory legújabb falburkolatát: a Dune-t, a hőkezelt fenyő falburkolatot, amely rusztikus, mégis modern bájt kölcsönöz bármely belső térnek.

A shou sugi ban modern változata

A shou sugi ban vagy yakisugi egy ősi japán művészet, amelynek során a fát lánggal kezelik, hogy vízállóbbá és rothadásállóbbá tegyék. A Thermory Ignite termékcsaládja a feje tetejére állítja a koncepciót, megismételve a hagyományos előnyöket.

A biofil (vissza a természethez) tervezés megvalósítása köztereken

A biofil tervezés célja olyan épületek és terek létrehozása, amelyek harmonikus, természetesen kellemes élményt nyújtanak használóiknak, támogatva ezzel az embereket körülvevő természeti világ iránti igényt.

Ignite fa falburkolatok – a Thermory család lázadói

Ha különleges beltéri vagy kültéri falburkolatokkal szeretné feldobni otthonát, akkor az Ignite fa falburkolat a legjobb választás, hisz gyönyörű és egyedi stilust kölcsönöz otthonának!

Beszerzés: nem minden fa felel meg a követelményeknek

A Thermorynál a világ minden tájáról szereznek be anyagokat, de kizárólag olyan területekről származó nyersanyagokat, ahol lelkiismeretes erdőgazdálkodást és fenntartható termelést alkalmaznak. Ismerje meg a faanyag beszerzése során felmerülő különleges és szigorú követelményeket!

A fa tapintási tulajdonságai

A fa tapintási tulajdonságai szinte végtelenek és számos tanulmányt végeztek a fa előnyeinek feltárására, kezdve attól, hogy érintése hogyan tud paraszimpatikus idegi aktivitást illetve nyugtató hatást kiváltani amellett, hogy javítja a tér akusztikáját és tartósabb, mint a vakolt vagy festett felületek.

A fa, mint építőanyag közelebbről

Az emberek mindig is arra törekedtek, hogy saját szükségleteiknek megfelelően alakítsák ki otthonaikat, az ősemberektől kezdve egészen a modern kori lakásokig, mindenhol megtalálható a különböző méretek és stílusok széles skálája a faanyag felhasználásában. Hasznosságával és sokoldalúságával a fa mindig is sok lehetőséget kínált.

A fa pozitív hatása az egészségre és jólétre

A fa egy fenntartható és sokoldalú anyag, mely szinte korlátlan felhasználási lehetőséggel rendelkezik. De vajon jótékony hatással is van a jó közérzetre?

Miért olyan népszerű a fa a modern belsőépítészetben?

A fát évszázadok óta használják otthonok és bennük található tárgyak készítésére – a hagyományos fapadlótól a minőségi bútorokig. A fának számos előnyös tulajdonsága van és nem mellesleg sohasem veszít szépségéből.

Fa az építészeti trendekben

2022-ben is folytatódik a fenntartható építészet és az építési gyakorlat globális megatrendje. Egyre népszerűbbé a faanyag használata modern építészeti és design projektekben.

Hőkezelt fa ötletes felhasználása a belsőépítészetnél

Szenteljünk egy percet, hogy megismerjük kreatív oldalunkat és felfedezzünk néhány feltűnő és meglepő lehetőséget, mellyel feldobhatjuk otthonunkat, vagy akár munkahelyünket.

Készítsen saját kezűleg padot Thermowood (hőkezelt) fa falburkolatból

Hoztunk egy tippet miként lehet felhasználni megmaradt Thermowood fa falburkolatot. Olvassa el segédletünk és készítse el saját hőkezelt padját!

A szauna – mi ez a nagy felhajtás?

Egyedi luxus finn szauna kabin teljes felszerelt, használatra kész és tartalmazza a szauna kályhát, szauna vezérlést! Most AKCIÓS áron vásárolható meg!

Mi a legmegfelelőbb hőmérséklet a szauna használatakor?

Akár kezdő, akár tapasztalt szauna-rajongó, talán már elgondolkodott azon, hogy mi az optimális hőmérséklet a jó szaunázáshoz. Ahogy látni fogja, arra a kérdésre, hogy milyen forró legyen a szauna, nincs egyszerű válasz…

Hasznos tanácsok a szauna ápolásához és karbantartásához

Minden fafelület, mely a szaunájában megtalálható, rendszeres tisztítást és karbantartást igényel azért, hogy a friss fa külsőt sokáig megőrizhesse. Hogy végezze el mindezt? Ismerje meg bejegyzésünkben!

Tervezze meg szaunáját – végezze el az előkészítést és élvezze az eredményt

A szauna építés izgalmas folyamat, a végeredmény pedig, hosszú éveken át örömteli órákat szerez. Ismerje meg a legfontosabb szempontokat, amiket érdemes szem előtt tartani tervezés és építés során, akár meglévő otthonába építi be, akár egy új épület részeként alakítja ki szaunáját.

Tíz fafajta melyeket szaunákhoz használunk

Thermory a faanyagok hőkezelését alkalmazva a tartósság, nedvességállóság és stabilitás fokozása érdekében. Ez a speciális eljárásunk átalakítja ennek a természetes építőanyagnak a megjelenését és az érzetét is, így különleges megjelenést ad a szaunának.

Ötletek és megoldások szauna építéshez

A Thermory egyedülálló prémium-kategóriás szaunafával egyedivé teheti a sajátját. Ennek egyik lehetséges módja a rövidebb, 1500 mm hosszú falpanelek használata. Ismerje meg a kiváló szauna fa alapanyagainkat!

Beszerzés: nem minden fa felel meg a követelményeknek

A Thermorynál a világ minden tájáról szereznek be anyagokat, de kizárólag olyan területekről származó nyersanyagokat, ahol lelkiismeretes erdőgazdálkodást és fenntartható termelést alkalmaznak. Ismerje meg a faanyag beszerzése során felmerülő különleges és szigorú követelményeket!

A fa tapintási tulajdonságai

A fa tapintási tulajdonságai szinte végtelenek és számos tanulmányt végeztek a fa előnyeinek feltárására, kezdve attól, hogy érintése hogyan tud paraszimpatikus idegi aktivitást illetve nyugtató hatást kiváltani amellett, hogy javítja a tér akusztikáját és tartósabb, mint a vakolt vagy festett felületek.

A fa, mint építőanyag közelebbről

Az emberek mindig is arra törekedtek, hogy saját szükségleteiknek megfelelően alakítsák ki otthonaikat, az ősemberektől kezdve egészen a modern kori lakásokig, mindenhol megtalálható a különböző méretek és stílusok széles skálája a faanyag felhasználásában. Hasznosságával és sokoldalúságával a fa mindig is sok lehetőséget kínált.

A fa pozitív hatása az egészségre és jólétre

A fa egy fenntartható és sokoldalú anyag, mely szinte korlátlan felhasználási lehetőséggel rendelkezik. De vajon jótékony hatással is van a jó közérzetre?

A weboldal cookie-kat használ annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa! A weboldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába! További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás