Hőkezelt vörös tölgy – exkluzív keményfa eredendő szépséggel és kifinomultsággal

A hőkezelt vörös tölgy egy prémium keményfa, mely most már része a hőkezelt (thermowood) fa alapanyag választékunknak!

A vonzó vörösesbarna fa burkolatok azok számára készültek, akik a fa letisztultságát, kifinomultságát, kiváló minőségét és természetes szépségét keresik.

A vörös tölgyről

A vörös tölgy (Quercus rubra) Észak-Amerikában őshonos. Ezt a gazdag, bőséges fafajtát a szép, tiszta erezet és az enyhén rózsaszínes tónus jellemzi. Sűrűsége, szilárdsága és tartóssága miatt a vörös tölgy széles körben használt faanyag Észak-Amerikában. Ez a fa egyenes törzsű, kevesebb az ága és alacsonyabb a belső feszültsége. Ez utóbbi jellemző különösen fontos, mivel biztosítja, hogy még a hosszú teraszburkolatok és falburkolatok is méret stabilak maradjanak, illetve ellenálljanak a vetemedésnek és csavarodásnak a belőlük készült termékek teljes élettartama alatt.

A vörös tölgyet finom nyílt sugaras mintázat jellemzi, amely a tölgy jellegzetes ágain látható illetve a szélesebb erezet, mely a tavaszi fában fut. Ez a tulajdonság a fa valódi természetét mutatja meg – olyasmit, amit semmilyen más anyag nem tud utánozni.

A vörös tölgy és a fehér tölgy között a színük a legszembetűnőbb különbség. Érdekes módon a fehér tölgy a kicsit sötétebb, bézs és barnás árnyalatú, míg a vörös tölgy lazacrózsaszín. Egy másik fontos szempont, amely segít megkülönböztetni a fafajtákat, a szemcsemintázat. A fehér tölgy faanyaga általában visszafogottabb és egyenletesebb, míg a vörös tölgynek kifejezettebb és élénkebb a szemcsemintázata, ami hozzájárul egyedi vonzerejéhez.

 

Miért válasszon hőkezelt vörös tölgyet?

A Benchmark hőkezelt falburkolat sorozatunk az egyszerűséget és a természetes fa esztétikáját képviseli. A hőkezelt vörös tölgy egyedi és innovatív új termékként egészíti ki ezt a termékcsaládot.

A tölgy kiváló minőségű keményfa, amelyet kivételes tulajdonságai miatt értékelnek. A fa hőkezelése még tovább fokozza ezeket a remek tulajdonságokat, biztosítva a Thermory falburkolatok és teraszburkolatok első osztályú tartósságát és méretstabilitását – ezek a tulajdonságok kulcsfontosságúak a kültéri alkalmazásokban.

A vonzó vörösesbarna árnyalat és a természetes felület teszik a hőkezelt vörös tölgyet vonzó falburkolati és teraszburkolati megoldássá azok számára, akik értékelik a természetes fa eredendő szépségét. A vörös tölgyfa burkolat gyönyörű és időtálló felületet ad a külső falaknak, és még a fa öregedésével is megőrzi elegáns megjelenését. A kivételesen időjárásálló és ellenálló, vörös tölgyből készült burkolólapok rendkívül tartósak.

A Thermory hőkezelt vörös tölgy a legmagasabb tartóssági osztályba tartozik, és több mint 25 évig ellenáll a rothadásnak.

A vörös tölgy gyönyörűen öregszik. Ha kezeletlenül hagyjuk, a tölgy idővel ezüstszürke árnyalatot vesz fel anélkül, hogy vesztene tartósságából. Teraszának vagy falburkolatának karbantartása még soha nem volt ilyen egyszerű.

Precíz fejlesztési és gyártási folyamat

A Thermorynál elkötelezettek vagyunk, hogy olyan megoldásokat biztosítsunk, melyek felülmúlják az elvárásokat. Minden termékünket szigorúan teszteljük és fejlesztjük, hogy funkcionális és környezetbarát faanyagmegoldásokat kínáljunk.

A vörös tölgy hőkezelése nem terjedt el széles körben, mivel a kiváló minőségű eredmény elérése aprólékos és időigényes folyamat. A minőségi eredmények eléréséhez elengedhetetlen a lassú szárítás és a megfelelő szárítási módszerek alkalmazása. A faanyag víztartalma a szárítási folyamat során egyenetlenül párolog el, és a helytelen technikák alkalmazása miatt a fa belül nedves maradhat.

A vörös tölgy sűrűsége miatt hőkezelése szakértelmet és -tudást igényel. Hőkezelési eljárásunkat évekkel ezelőtt kezdtük el tesztelni a vörös tölgyön. Ennek eredményeként olyan eljárást fejlesztettünk ki, amely a hőkezelt fa minden előnyét biztosítja, miközben a fa felülete hibamentes marad.

Termékeink prémium minőségének biztosítása érdekében gondosan választjuk ki beszállítóinkat, és szigorú minőségi követelményeket támasztunk a beszerzett faanyaggal szemben is. A nyersanyagok kiválasztásakor a tiszta, csomómentes felületű, hosszú deszkákat részesítjük előnyben. A kitermelési terület is fontos szempont. A Thermory minőségi elvárása, hogy a fák minél északabbra nőjenek, a kevesebb felületi hiba miatt.

A fa falburkolat napjainkban az építészet egyik legnagyobb trendje. Stílusos és fenntartható módja az épületek külső és belső kialakításának, a magánházaktól kezdve a nagy kereskedelmi épületekig, iskolákig és lakóépületekig. A hőkezelt vörös tölgy, amellett, hogy hihetetlenül szép, kiváló burkoló anyag, mert ellenáll a zord időjárásnak és kiállja az idő próbáját.

Thermory Vörös Tölgy hőkezelt fa teraszburkolatainkat és a hőkezelt fa falburkolatainkat IDE kattintva tekintheti meg!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *