Fa az építészeti trendekben

2022-ben is folytatódik a fenntartható építészet és az építési gyakorlat globális megatrendje. Az építészeti trendek befolyásolják beltéren és kültéren egyaránt az anyagok kiválasztását, ebben a fa egy kiemelten kedvelt anyag. Töltse le az Építészeti Trendek 2022-es ismertetőjét.

A 2022-es építészet és a tervezési trendek kulcsfontosságú elemei:

Elkötelezettség a fenntarthatóság mellett

Fenntarthatóság, felelősségteljes anyaghasználat és a biofil tervezés irányzatainak erősödése az előrejelzések szerint 2022 vezető tervezési trendjei. Az építőipar felelős az energiafelhasználási folyamatok átlal kibocsátott CO2 mintegy 39%-áért illetve a teljes energiafelhasználás 36%-áért is ( BIMobject felmérése szerint ), így az egyike a legszennyezőbb iparágaknak. Szerencsére egyre több építész, mérnök, vállalkozó és tulajdonos illetve üzemeltető kezdi előtérbe helyezni a fenntarthatóságot. Faanyagot választva a városi lakóterek fő építőanyagaként, jelentős hatással lehet a környezetre és az emberek jólétére.

Tervezés wellnessre / jólétre

A fenntarthatóság globális irányzata megmutatkozik az otthonunkon belüli apró változásokban is. Ez magában foglalja a fa belsőépítészeti felhasználását, a földszínek választását, a kevesebbel élni hozzáállást annak érdekében, hogy kisebb legyen az ökológiai hatás illetve otthoni gyógyfürdők, szaunák kialakítását az egyre szükségesebb kikapcsolódáshoz/relaxációhoz. A testi-lelki jólétről való gondoskodás sokak számára prioritássá vált, amihez hozzátartozik, hogy otthonunk legyen ennek központi helye.


A fa által elbűvölve

A fenntarthatóság összetett téma, mely számos kihívással jár. Amikor egy lakókörnyezet fenntarthatóvá válik, az anyagválasztás kiemelten fontos. A fa természetes, megújuló és fenntartható anyag, kisebb ökológiai hatással, mint az acél vagy a beton. A thermowood fát csak hővel és gőzzel kezelik, vegyszerek használata nélkül. Bár a fa ősidőkben is használt építőanyag, napjaink technológiájával is felhasználható anélkül, hogy elveszítené fenntartható értékeit. A faprofilok és színek széles választéka segít abban, hogy otthonában az Ön által kívánt textúrát és mélységet kapja.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *