A fa pozitív hatása az egészségre és jólétre

A fa fenntartható és sokoldalú anyag, mely szinte korlátlan felhasználási lehetőséggel rendelkezik, úgy mint az építőiparban, a szerszámokban, a papírban és az üzemanyagban, hogy csak néhányat említsünk ezek közül. De vajon jótékony hatással van-e a jó közérzetre is? Időt szakítva a vizsgálatokra, elemeztük a fa néhány jellemzőjét, tulajdonságait és felhasználását, melyek pozitívan járulhatnak hozzá az emberi egészséghez…

Egészségünk szempontjából a fák létfontosságúak

Köztudott, hogy a fák felelősek a légkörünkben található oxigén nagy részének felszabadításáért, miközben megkötik a szén-dioxidot, amely egyébként károsan hatna egészségünkre és közérzetünkre. Levelük, viráguk és gyümölcsük számos gyógyászati felhasználási lehetőséget biztosít és számos egészséges tulajdonsággal bír – amint azt a (talán kissé optimista) kifejezés illusztrálja: „napi egy alma az orvost távol tartja”.

Körül kellene magunkat venni fával?

Bebizonyosodott, hogy a fából készült épületek számos egészségügyi előnnyel járnak. Eltekintve attól a ténytől, hogy a fák által a légkörből elnyelt szén-dioxid a fában marad, azonban ha azt a fát faanyagként használják fel, a fából készült elemekkel és bútorokkal rendelkező környezet a való életben hozzájárulhat a jó egészséghez. Például az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatala megállapította, hogy a keményfa padlók javítják a beltéri levegő minőségét, és megakadályozzák a por, a penész és az allergének felhalmozódását, összehasonlítva más padlóburkolatokkal, például a szőnyegekkel. Azt is megállapították, hogy a természetes anyagok, például a fa a lakókörnyezetünkben, csökkentheti a stresszt, és elősegíti a relaxációt, növeli a figyelmet és a kreativitást. Itt érdemes megemlíteni a szauna egészségügyi előnyeit is – ezek közé tartozik a szívbetegségek kockázatának csökkentése, az alvás, a bőr egészségének, és a vérkeringés javulása, valamint a mentális jólét általános érzete. A boróka szauna használata számos egészségvédő tulajdonsággal bír.

Tekintettel a fa építőanyagként való felhasználásában rejlő egészségügyi potenciálra, fontos, hogy ebből a lehető legtöbbet hozzuk ki a káros vegyszerek és kezelések elkerülésével. Ezért alkalmazzuk a hőkezelést a Thermorynál – ez egy természetes folyamat, amely csak hőt és gőzt használ a fa szilárdságának és tartósságának növelésére. Ez azt jelenti, hogy Ön és családja szabadon érintkezhet fa padlóburkolatainkkal, fa teraszburkolatainkkal és fa falburkolatainkkal, tudván, hogy azok teljesen biztonságosak.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *