Beszerzés: nem minden fa felel meg a követelményeknek

A legmagasabb minőség biztosítása a lehető legkisebb ökológiai lábnyom mellett és az erőforrások felelős felhasználása mind olyan elvek, amelyeket fontosnak tartunk a faanyag kiválasztásakor.

Honnan szerezzük be azokat az anyagokat, amelyeket a Thermory termékeinkben felhasználunk? A rövid válasz: a világ minden tájáról. Nyersanyagainkat olyan területekről szerezzük be, ahol lelkiismeretes erdőgazdálkodást és fenntartható termelést alkalmaznak – olyan erdőkből, amelyeket – a Thermoryhoz hasonlóan megújuló erőforrásoknak tekintünk, és amelyekkel fenntartható módon kell gazdálkodni. Beszállítóink üzleti kultúrája kéz a kézben jár a sajátunkkal; ők az alkalmazottaikat éppúgy értékelik, mint az erdőt, törődnek a jólétükkel és a munkakörülményeikkel. Amikor csak lehetséges, olyan minősített gyártókat részesítünk előnyben, amelyek szokásait és gyakorlatát széles körben elismert nemzetközi szervezetek (FSC, PEFC) hagyták jóvá.

A faanyag beszerzése során különleges, szigorú követelményeket támasztunk mind a beszállítókkal, mind a termékminőséggel kapcsolatban.

A hőkezelés további követelményeket támaszt a fával szemben, ami felerősíti a rossz minőségű nyersanyagokkal kapcsolatos problémákat. A homlokzati és szaunatermékek minőségének értékelésekor a fő szempont a megjelenés. Ezért a hibátlan faanyagok keresése során a helyi, európai faanyagbeszerzés mellett távolabbi helyeken is keressük a nyersanyagot, így Új-Zélandon és Észak-Amerikában is. A puhafát elsősorban északról szerezzük be, mivel az északi éghajlaton termesztett lucfenyő és fenyőfa rendelkezik a legjobb tulajdonságokkal. A legtöbb puhafánk Finnországból és Svédországból származik, kisebb mennyiséget pedig Észtországból és Oroszországból szerzünk be. A keményfát illetően az enyhébb éghajlatú területekhez ragaszkodunk. A legjobb keményfa a Baltikum, Fehéroroszország, Ukrajna, Lengyelország, a Cseh Köztársaság, Ausztria, Németország, Franciaország és Észak-Amerika mérsékelt égövi erdeiből származik. Az Európai Unión kívülről származó anyagok jogszerűségét és eredetét az Európai Faanyagrendelet Követelményeinek megfelelően ellenőrizzük.

Fenntartható, kiváló minőségű nyersanyagainkat a leginkább üzemanyag-takarékos és környezetbarát módon szállítjuk.

Ez az oka annak, hogy faanyagaink egy részét tengeri úton szállítják Észtországba. Fontos, hogy egyik termékünknél sem használunk trópusi erdőkből vagy esőerdőkből származó nyersanyagokat. A Thermory technológiája és beszerzési elvei lehetővé teszik, hogy olyan eredményt érjünk el, amely vizuális és funkcionális szempontból egyenértékű vagy jobb, mint a nemes trópusi fa. Ezért keressük az egész világon azokat a fa nyersanyagokat, amelyből Thermory faanyag lesz.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *