HÁZTÚRA: modern vidéki ház Hollandiában

Hihetetlen ennek a különösen szép modern vidéki háznak az elhelyezkedése. Az erdőben elrejtve egy tisztáson van, ahonnan végtelen kilátás nyílik a folyóra és annak ártereire. Az a nyugalom és egyszerűség, amit a ház áraszt, tökéletesen illeszkedik a környezetébe. Az építészek hőkezelt fát használtak az épület belső és külső kialakításához is, hogy ház még jobban összekapcsolódjon a környező természettel.

KÜLSŐ

A modern ház minimális, lapos síkjait a Thermory hőkezelt kőris falburkolata egészíti ki. A fa falburkolat mélybarna tónusa és textúrája gyönyörű kontrasztot alkot a fehér homlokzattal, a padlótól a mennyezetig érő ablakokkal és a buja zöld növényzettel.

Ez a ház erős századközepi modern hangulatot áraszt, éles, letisztult vonalaival, minimális külső díszítésével és természettel való kapcsolatával. A természetet és az életmódot hangsúlyozták az eredeti századközepi modern otthonokban. Gyakran padlótól a mennyezetig érő ablakokkal készültek, ahonnan kilátás nyílt az udvarra, üveg tolóajtókkal és számos kijárattal a szabadba. Mindez megtalálható ebben a modern házban is.

Ennek a vidéki háznak a külsejét részben hőkezelt kőris borítja különböző szélességekben. A profilok keverése és a falburkolólapok szélessége mélységet ad a homlokzatnak azáltal, hogy a változó fényviszonyok mellett gyönyörű árnyhatást hoz létre. Ez a játékos variáció egyrészt tükrözi a természet változékonyságát, amelyben ez a ház található. Másrészt pedig egy okos tervezési megoldás, amely érdekesebb megjelenést kölcsönöz az épülethomlokzatnak.

A hőkezelt kőris gazdag barna színskálát kínál. A hőkezelés a kőrisnek kivételes tartósságot és egzotikus tónust kölcsönöz, ezért a trópusi lombos fák környezetbarát alternatívája. A kőrisfa értékes, tartós és erős, dekoratív megjelenésével és vonzó textúrájával tökéletes anyag falak és padlófelületek számára. Olvasson többet a megfelelő fa falburkolat kiválasztásához

BELSŐ

A fa környezetbarát és teljesen természetes, rugalmas és funkcionális anyag, amellyel dolgozhat, akár belső térre, akár külső homlokzatként használja fel. A belső terekben az építészek a külső felület barna és fehér színeivel dolgoztak, olyan anyagok széles választékából, mint a fa, a kő és a csempe, amelyek mindegyike kézzelfogható minőséget biztosít, minimális karbantartást igényel és hosszú élettartamú.

A mennyezet és a falak egy része ugyanabból a hőkezelt fából készült, mint a homlokzati falburkolat, ami meleg és kifinomult megjelenést kölcsönöz a belső térnek. Ugyanazok az anyagok – fa a mennyezetben, csempe a padlón – lágy átmenetet és folytonosságot teremt a kültér és a beltér között. A nagy tolóajtóknak köszönhetően a lakótér szinte összeolvad a terasszal.

Továbbá az építészek a mennyezetekhez és falakhoz használt hőkezelt kőris falburkolatok hangsúlyozására pala falpaneleket is beépítettek. Hasonló kiemelt falat készíthetünk fa termékek felhasználásával a Thermory beltéri kollekciójából. A pala falpanelek kézzelfogható minőségű, impozáns felületeket kínálnak, de megőrizve a fekete színt, melyek így nem nyomják el a ház elegáns belső terét.

Azonban, a sötét árnyalatú faanyag választásával sem tűnik majd a ház komornak. A világos padló és falak egyensúlyban tartják a fa mély árnyalatait, a nagy ablakok pedig lenyűgöző kilátást nyújtanak a környező természetre. Kisebb felületeken, például szőnyegeken és bárszékeken színek feltűnése az egyébként tompa színpaletta mellett, még jobban kiemeli a belső kialakítás kifinomult megjelenését.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *