Inspiráló kültéri fa falburkolat ötletek

A természetes fa sokféleképpen felhasználható. A szépség és a sokoldalúság teszi a fát páratlan építőanyaggá. Belső és külső dizájnelemként is meleg és barátságos hangulatot kölcsönöz minden épületnek.

A technológia fejlődésével karöltve, a fenntartható építészet és a „zöld” tervezés legújabb trendjei az egyik legrégebbi építőanyagot hozták újra reflektorfénybe. És jogosan. Nincs jobb alternatíva, mint a fa, egy megújuló és környezetbarát, alacsony környezeti hatású építőanyag, az egészséges és fenntartható lakókörnyezet kialakítására.

Otthona külső burkolatának kiválasztása egy kulcsfontosságú döntés. Miközben a látványosan vonzó felületet keresi, annak nem csak tartósnak, szilárdnak és mérettartónak kell lennie, de ellen is kell állnia a különféle időjárási viszonyoknak. A hőkezelt fa számos előnye tökéletes anyaggá teszi kültéri alkalmazásokhoz, mint például fal- és teraszburkolatokhoz. Az esztétikum és a funkcionalitás ideális kombinációjával nem meglepő, hogy a hőkezelt fa sok építész kedvenc építőanyagává vált világszerte.

Rengeteg inspiráló módja létezik az épület természetes fával való burkolásának. Ha azt fontolgatja, hogy fát használ a külső burkolatai elkészítéséhez, akkor tekintse meg a következő trendeket. Különféle kültéri fa falburkolati ötletet gyűjtöttünk össze a világ minden tájáról, hogy inspiráljuk jövőbeli projektjeit.

Egyszerű függőleges vonalak

Nem kell mindig a hagyományos vízszintes vonalakat követnie. Fontolja meg a függőleges külső burkolatot a modernebb érzés érdekében. A tiszta függőleges vonalak elegáns, modern megjelenést kölcsönöznek házának, miközben a magasság illúzióját is keltik. Vagy lépjen tovább és játsszon a különböző burkolati irányokkal, hogy olyan dizájnt hozzon létre, amely megfelel az Ön igényeinek.

Az építészeti formákkal, nagy ablakokkal a hőkezelt fa falburkolat egy modern családi ház megjelenését kelti. A függőleges fadeszkák felfelé irányítják a tekintetet a homlokzaton a magasba tornyosuló hegyek felé, így a fenséges tájat helyezik a középpontba.

A csomómentes és mérettartó radiata fenyő játékos mézszínű famintázatot ad az épületnek, miközben masszív védelmet nyújt a falaknak.

A fán van a hangsúly

Más modern építőanyagokkal, például betonnal vagy téglával kombinálva a külső fa falburkolatok hangsúlyos elemként használhatók, hogy meleget és lágyságot kölcsönözzenek az épületnek.

A különböző textúrák és felületek, színek és szemcsemintázatok vagy stílusok és formák keverése tökéletes módja a kontrasztok létrehozásának, a hosszú és lapos homlokzatok megbontásának, vagy a különböző dimenzionális síkok kiemelésének érdekében.

A sötét fából készült falak az épület fehér felületeivel szembetűnő kontrasztot teremtenek, és modern esztétikát kölcsönöznek. A hőkezelt kőris fa falburkolat kiemelkedő megjelenése luxust és egyensúlyt ad otthonának mely tiszta vonalakkal és egyszerű geometriával modern, minimalista külsőt kölcsönöz.

Rövid burkolólapok ölelésében

Sok építész és építő a hosszú burkolólapokat részesíti előnyben, de a rövid hosszúságok a maguk módján nagyon szépek. A mélybarna hőkezelt kőrisből készült rövid burkolólapok vizuálisan élénk homlokzatot hoznak létre. A panelek jellegzetes, gazdag barna tónusúak és gyönyörű faerezetűek, életre keltve otthona külső falait a természetes színárnyalatok és a fényvisszaverődés dinamikus megjelenítésével.

A házburkolás  munkafolyamata egyszerű és könnyed, köszönhetően az okos beépítési lehetőségeknek, amelyek sima és csavarmentes felületet biztosítanak. Az eredmény kreatív és egyedi.

Ez a modern vidéki stílus visszaadja a környező természet gazdag színpalettáját, egy épület mely úgy tűnik, mintha mindig is ebbe a természeti környezetbe tartozott volna.

Falburkolás fával a tetőtől talpig

A fa egyik legjobb tulajdonsága a sokoldalúság. Használja teraszburkolatokhoz, falburkoláshoz, tetőfedéshez, a kertben vagy belsőépítészethez, hogy látványt és természetes szépséget adjon otthonának.

Az egységes megjelenés érdekében az épület minden eleméhez ugyanaz a fa használható. Ez a természetben elmerülő apró vendégház teljes egészében hőkezelt kőrisfával burkolt. Keskeny függőleges fatáblák borítják a homlokzatot, és a vízszintes felületeken folytatódnak, a teraszburkolatoktól és lépcsőktől a láp feletti fa utakig. Ugyanezt a meleg színű hőkezelt kőrist használták beltéren is az egység, a harmónia és az összetartozás érzésének megteremtésére.

Az egyhangúság legcsekélyebb nyoma nélkül az erdei villa tökéletes menedéket kínál azoknak, akik a vadon élő állatok látványára és a természet közelségére vágynak.

Variáljon és illesszen össze különböző profilokat a textúra létrehozásához

A variálható és illeszthető fa falburkolat-profilok egyedi és texturált homlokzatot hoznak létre, amely mélységet ad az árnyékok elegáns megjelenítésének.

Ez az előkelő vízparti étterem ambiciózus, kortárs építészeti dizájnnal büszkélkedhet. Az elegáns hőkezelt kőris fa falburkolat nemes, egzotikus megjelenést kölcsönöz az épületnek, mely kiterjedésben és textúrában gazdag. Ez a szilárd és stabil keményfa hőkezelt, kiváló minőségű és ellenáll a legzordabb éghajlati viszonyoknak is. A hőkezelt kőris fa falburkolat gazdag csokoládé színe általános UV-álló olajréteggel megőrizhető.

Különböző fa falburkolatok kombinálása

Számos módon és formában lehet természetes fával burkolni az épületeket. A különböző fafajták és burkolati profilok játéka, valamint a különböző textúrák, felületek, színek és beépítési minták gyakorlatilag végtelen lehetőséget kínálnak a külső falfelületek létrehozásához.

Az építőiparban évszázadok óta használt zsindely újra határozottan visszatér. Kombinálja a zsindelyt és a burkolólapokat, hogy játékos textúra- és méretkontrasztokkal teli külső faburkolatot hozzon létre.

Ez az iskolaépület a svédországi hagyományos történelmi parasztház tervezéséből merít ihletet. Különböző felületek, textúrák és színek keveréke a külső falon dinamikus és vizuálisan vibráló hatást biztosít.

Figyelembe véve a helyszín ökológiai és kulturális fenntarthatóságát, az épület építészeti kialakítása a múlt jegyeit veszi át, miközben modern hangulatot áraszt. Ezen a helyen minden egy meleg és barátságos iskolai környezetről árulkodik, mely biztonságos, egészséges és természetesen gyermekbarát.

Fa lécek

A természetes fából készült léceket számos inspiráló módon használhatjuk fel. Felszerelhetők vízszintesen és függőlegesen, az egész épület burkolására, vagy csak az egyes oldalakra. Ha a homlokzatot vékony facsíkokkal fedjük le, amelyek között rés van, akkor az egységes megjelenést biztosít anélkül, hogy a kilátást veszélyeztetné.

Figyelembe véve a környezetvédelmet, ez a karbonnegatív épület határozott jelentőséggel bír. Szinte az egész szerkezetet hőkezelt fenyőlécek borítják, amelyek természetes árnyékot biztosítanak, miközben rengeteg fényt engednek be. Ez a közösségi épület a legmodernebb építészeti tervezés és technológia lenyűgöző megnyilvánulása.

Rusztikus megjelenés jellegzetes csomókkal

Szívja magába a fa szépségét és egyediségét. A fenyő és lucfenyő jellegzetes csomói minden szerkezetnek természetes megjelenést és vidéki bájt kölcsönöznek. Úgy tervezték, hogy beleolvadjon a természeti környezetbe, így ez a puhafa burkolat tökéletes nyaralókhoz, kunyhókhoz és vidéki házikókhoz.

A felelősségteljes forrásból származó puhafát természetesen módosították, hogy tartós, erős és biológiailag ellenálló építőanyag legyen. A nagy teljesítményű hőkezelt fa ellenáll a legzordabb időjárásnak, és nagyon kevés védőkezelést igényel. Az idő hozzáteszi a végső simítást, a kezeletlen burkolólapok pedig a természetesen öregedő fa platinaszürke árnyalatát veszik fel.

Természetesen szürke fa falburkolat

A mállott fa kitűnő esztétikája bájt és időtlen vonzerőt kölcsönöz a falaknak. A hőkezelt fa színe idővel kifakul, ha meghagyják neki a természetes öregedést. Az idő múlásával a kezeletlen természetes fa falburkolat ezüstszürke patinát kap anélkül, hogy elveszítené tartósságát és időjárásálló tulajdonságait.

Vegyítse az elegáns, egyedülállóan öregített színt az általános külső dizájnnal és a környező természettel, hogy olyan nemes megjelenést hozzon létre, amely megfelel az Ön igényeinek. Ezen kívül a természetesen beszürkült burkolat nem igényel karbantartást.

Dombornyomott faanyag

Mit szólna egy szénfekete homlokzathoz, amely az ősi mesterek előtt tiszteleg? Az elszenesedett fa merész megjelenése yakisugi inspirációt kölcsönzött, amely a faégetés bevált ősi japán hagyománya. A valósághű textúra és a tartós szerkezet modern technológiával érhető el, amely teljesen lángmentes, környezetbarát hőkezelési eljárást alkalmaz.

Függetlenül attól, hogy hangsúlyos falat választ, vagy az egész házat merész feketébe burkolja, az elszenesedett fa falburkolat szemet gyönyörködtető és karakteres választás, örök stílussal.

Kivételes színek

A fa nagyon sokoldalúan felhasználható anyag. Színes, figyelemfelkeltő homlokzatok elkészítése egyszerű a festett fa falburkolatokkal

A hőkezelt fa biztonságos választás, hogy védelmet adjon otthonának bármilyen időjárásban, bár az időjárásálló festékkel történő felületkezeléssel egyértelműen megnő a thermowood fa burkolat teljesítménye, így hosszú távú védelmet és gondtalan karbantartást biztosít az elkövetkező években.

Engedje szabadjára kreativitását és válasszon olyan színösszeállítást, mellyel feldobja otthona külsejét.

Thermo-barna a kevesebb karbantartásért

A hőkezelés a fának jellegzetes csokoládébarna színt ad. Áttetsző festékkel való kezelése segít megőrizni ezt a színt, miközben megmutatja a fa természetes szépségét és mintázatát. Imádni fogja a hőkezelt fa friss és természetes megjelenését illetve könnyű karbantartását.

Fekete fa falburkolás

A fekete felület jelenleg az egyik vezető falburkolat-trend. Ha a fekete felület mellett dönt, az egy olyan opció, amely bármely környéken kiemeli épületét.

A fekete hangsúlyos falak a külső felület kialakításában való integrálása, más színekkel való kontrasztja, vagy kiegészítése drámai, feketére festett fával való burkolása ragyogó és vonzó hangsúlyt ad otthonának.

Ez egy lenyűgöző példa különböző anyagok, textúrák és színek egyedi kombinációjára, amelyek lenyűgöző vizuális kontrasztot hoznak létre. A ház nádtetővel és fával burkolt, ötvözi a hagyományos és a modern, a vidéki és a városi stílust.

A „természetes” külső az épületet egy harmonikus és környezetbarát élettérként szimbolizálja, tiszteletben tartva a hagyományos anyagokat, a kortárs hangulatot és a modern kényelmet.

Modern fa bővítmények történelmi épületekhez

A fa falburkolat nem új találmány. Régi, történelmi házak felújításához vagy bővítéséhez a fa megfelelő választás, mely mindenféle környezetben jól illeszkedik.

Ez az új bővítmény egy történelmi iskolaépület előtt tiszteleg. Ez a projekt a hagyományos és a modern építészet gyönyörű szimbiózisát mutatja be. A két, egymástól nagyjából egy évszázadnyi távolságra lévő, de kortárs építészeti megoldással összekapcsolt épület harmonikusan kiegészíti egymást. Megtestesíti a kapcsolatot múlt és a jelen között.

Építészeti formák

Függetlenül az épület formájától és méretétől, a fa falburkolatok segítségével kiemelhetők az épület legjobb tulajdonságai és kiemelhetők az építészeti vonalak. Ez a modern ház könnyedén beleolvad a környező erdőbe, köszönhetően karcsú és magas formájának, tiszta vonalainak és a természetes fának a külső burkolás megoldásában.

A függőlegesen beépített természetes fa falburkolat a környező fenyőfákat utánozza. A padlótól a mennyezetig érő ablakok a kertre nyílnak, és beengedik az erdő látványát, megteremtve a harmónia és a természettel való együttélés érzetét.

A fa kombinálása más természetes anyagokkal

A fa falburkolat más anyagokkal, például természetes kővel, üveggel vagy acéllal kombinálva textúrát és kiterjedést kölcsönöz a külső falaknak és nem utolsósorban vonzó látványt nyújt.

A ház a természetes kő és a hőkezelt fa falburkolatok csodás ötvözetét képviseli. A burkoláshoz és tetőfedéshez használt, természetesen öregített termowood fenyő lécek ezüstös patinát öltöttek, extra karaktert és természetes vonzerőt adva.

Összességében a harmonikus színösszeállítás és a textúrabeni különbségek szemet gyönyörködtető homlokzatot alkotnak. Szükségtelen megemlíteni, hogy minden tökéletes összhangban van a környező természettel.

Városi élet

A fa falburkolat nem csak magánlakóházakhoz való. A többszintes lakóházak számára is előnyös a fa használata, mivel ez egy egyszerű lehetőség a természet városi környezetbe való visszavezetésére.

A faépítőipar technológiai újításainak köszönhetően a fa sikeresen felhasználható sokemeletes épületek építéséhez is. A városi tájak sokemeletes faszerkezetekkel az építéstörténet és a fenntartható építészet új fejezetét szimbolizálják.

Keskeny burkolólapok

Új külső falburkolat ötleteket keres? Fontolja meg a keskeny burkolólapok használatát, ha modern és elegáns megjelenésre vágyik. A vékony falécek beépítése meleget és kifinomultságot kölcsönöz az épületnek, ritmust teremt és esztétikus összképet ad.

Széles burkolólapok

A széles burkolólapok a legjobb választás, ha az időtlen, hagyományosabb megjelenés vonzza. A valódi fa falburkolat egy csipetnyi rusztikus vonzerővel a természettel való együttélés gondolatát közvetíti. Használja ezeket az extra széles, enyhén masszív megjelenésű és kefézett felületű burkolólapokat, hogy egy kis vidéki bájt vigyen otthonába.

Mintázat létrehozása

A fa falburkolatok izgalmas mintákban szerelhetők fel. Legyen kreatív, és próbáljon meg különböző irányvonalakat keverni saját egyedi stílusához. Az innovatív szerelési megoldások és a rejtett csatlakozások egyszerűvé és könnyeddé teszik a telepítési folyamatot. Az eredmény egy sima és hibátlan felület.

Engedje szabadjára a képzeletét

A hőkezelt természetes fa falburkolatok esztétikája és kiváló minősége számos innovatív és kreatív külső falburkolási ötletet inspirált.

A Thermory fa falburkolata számtalan ötletes módon használható egészséges és környezetbarát közösségi és otthoni környezet kialakítására. Fontolja meg otthona külső falainak kiterjesztését a kertig és egy fakerítés vagy válaszfal építését, amely otthona kiegészítése. Akár használja kerti bútorok, korlátok, terasz- vagy melléképület készítéséhez, hogy olyan kültéri menedéket hozzon létre, amely tükrözi stílusát és személyiségét.

Nézzen körül weboldalunkon, ismerje meg a kiváló minőségű, tartós Thermowood (hőkezelt) fa falburkolatainkat, amennyiben kérdése van keressen minket elérhetőségeinken, ahol kollégáink szakértő tanácsokkal segítik!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *