Teraszburkolat mintázat lehetőségek

Mérlegelve az új fa teraszburkolatok mintázati lehetőségeit, sokkal több opció közül választhatunk, mint az egyszerű függőleges vagy vízszintes elhelyezés. Valójában egy kis kutatással – és fantáziával – végtelen számú mintát fedezhetünk fel, melyeket kipróbálhat, a bonyolultabbaktól az egyszerűbbekig.

Az alábbiakban bemutatunk néhány standard opciót a bonyolultabb és érdekesebb mintázatok mellett. Akár szeretné kipróbálni ezeket, akár saját egyedi koncepcióval áll elő, reméljük, hogy ez ösztönözni fogja Önt egy olyan teraszmegoldás megtalálására, amely valóban kifejezi stílusát, és ragyogóvá teszi kültéri területét.

PARKETT

Egy jó dolog soha nem megy ki a divatból, egyszerű belátni, hogy ez a klasszikus minta miért marad a lakástulajdonosok kedvence szerte a világon. Egyszerűségének, de elegáns ismétlődő mintájának köszönhetően nehéz elképzelni egy olyan teraszt, ahol a parketta minta nem mutat jól.

Telepítési nehézségi szint: könnyű

HORDO

Ez az egyszerű, de tetszetős fa teraszburkolat minta rövid vízszintes vonalakból álló sávokat kombinál, amelyeket hosszú, függőleges deszkák választanak el egymástól. Ha olyat szeretne, ami stílusosan néz ki anélkül, hogy túlzottan extravagáns lenne, ez lehet a megfelelő minta.

Telepítési nehézségi szint: könnyű

VÁLTOZÓ MÉRETEK

Ha valami szokatlanabb dologra vágyik, mit szólna egy olyan mintához, ahol különböző méretű burkolatok kerülnek egymás mellé lerakva? Számos különböző, szabályos és szabálytalan kombináció létezik, amelyekkel kísérletezhet, hogy saját egyedi, szemet gyönyörködtető felületet készítsen.

Telepítési nehézségi szint: könnyű

45 FOKOS ÁTLÓ

Egy egyszerű, de hatékony mintázat azok számára, akik belefáradtak az alap függőleges vagy vízszintes deszkákba, de nem vágynak túlságosan kihívó mintára sem. Ha ez Ön vagy, örülni fog, ha megtudja, hogy létezik egy harmadik módszer is, amellyel egy kis egyéniséget adhat a teraszának.

Telepítési nehézségi szint: könnyű

KOSÁRFONAT

Ahhoz, hogy saját, vonzó, kellemes terasza legyen, nem feltétlenül szükséges, hogy túlzott mintázásba fogjon.
Ennél az ismerős mintánál az átlósan elhelyezett deszkák, tiszta vonalakkal visszafogott, de rendezett képet alkotnak, amely mintázat bárhol jól mutat.

Telepítési nehézségi szint: közepes

V ALAKÚ MINTÁZAT

A fenti egyszerű 45 fokos átlós mintánál valamivel kifinomultabb ez a V-alakú kialakítás, amely különböző szögben elhelyezett deszkákat használ, megteremtve ezzel a szimmetriát és az érdekes külsőt. Ha egy egyszerűbb, mégis elbűvölő teraszburkolatra vágyik, ez a minta tetszetős lehet.

Telepítési nehézségi szint: közepes

DUPLA KÉPKERET

A kettős szegély ebben a kialakításban valóban felhívja a figyelmet a belső deszkákra. Az átlós és merőleges vonalak kombinációja merész élt ad, amely kiemeli az egyébként egyszerű mintát.

Telepítési nehézségi szint: közepes

ÁTLÓS KÉPKERETTEL

A fenti dupla keretes kialakításhoz hasonlóan ez a minta is keretelemet használ a komplexitás és vonzerő érdekében. Ha azt szeretné, hogy teraszburkolatában az átlós vonalakat tisztább élek keretezzék, akkor ez lehet a megoldás.

Telepítési nehézségi szint: közepes

ÁTLÓS KÖZPONT ELVÁLASZTÁSSAL

Ha jobban szereti az átlós vonalakkal rendelkező mintázatot, de szeretne egy kis változatosságot, hogy elkerülje a minta egyhangúvá válását, akkor megpróbálhatja függőleges deszkákkal megbontani azt úgy, hogy az átlószögek mindkét oldalon tükrözzék egymást.

Telepítési nehézségi szint: közepes

GYÉMÁNT

Ez a minta, bár koncepcióként viszonylag egyszerű, azonnal feltűnő megjelenést kölcsönöz minden teraszburkolatnál. Lehetséges a lerakása úgy, hogy választ egy központi gyémánt alakzatot, amely az egész mintázatban tágul, vagy ismétlődő mintát több kisebb gyémánttal.

Telepítési nehézségi szint: közepes

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *